Låna brädspel på bibliotek

Spelar brädspelet Monopol
Brädspel/sällskapsspel är inte bara ett sätt att fördriva tiden, utan också en källa till glädje, gemenskap, lärande och kreativitet. På många bibliotek i Sverige kan man både låna och spela brädspel, vilket gör det till en perfekt aktivitet för alla som vill ha kul utan att spendera mycket pengar. Att spela brädspel är bra på många sätt. Det kan till exempel vara en bra motionsform för hjärnan och hjälpa till att utveckla vår logik, vårt strategitänkande och minne. Det kan också vara ett bra sätt att öva på samarbete. Beroende på vad man spelar för spel så kan spel också bidra till ökade kunskaper i olika ämnen. Det är också ett perfekt sätt att ha roligt och umgås med andra och kan ge en stunds avkoppling från vardagen. På många bibliotek kan spela olika typer av brädspel, från klassiker som schack och Monopol till moderna spel som Ticket to Ride och Pandemic. Man kan också upptäcka nya spel som man kanske inte har hört talas om eller haft tillgång till tidigare. Vissa bibliotek har även digitala spel som man kan prova på.

Så fungerar det

För att spela brädspel på biblioteket behöver man oftast bara ett lånekort och en giltig legitimation. Spelar gör man i ett särskilt spelområde där man inte stör de som vill läsa i lugn och ro. Hos vissa bibliotek kan man också låna hem spelen ifall man vill det. Det kan dock finnas en gräns för hur många spel man kan låna samtidigt. En del bibliotek anordnar speciella speldagar/spelkvällar där man kan träffa andra och spela tillsammans på biblioteket. Då kan man knyta nya kontakter och kanske till och med hitta nya vänner.

Hitta bibliotek med brädspel

Om du är intresserad av att spela brädspel på biblioteket kan du söka på nätet efter bibliotek som erbjuder brädspel. Du kan också gå direkt till webbsidan för ditt närmsta bibliotek och se vad de har för utbud.

Billig aktivitet

Brädspel på biblioteket är en rolig och billig aktivitet för alla som gillar att utmana sig själva och andra. Det är också ett sätt att stödja det lokala kulturlivet och bidra till ett levande bibliotek. Så varför inte ta med dig några vänner eller familjemedlemmar till biblioteket nästa gång du vill spela något?

Låna noter, tv-spel och filmer

När jag ändå tipsar om vad man kan låna på bibliotek så vill jag passa på att tipsa om att man även kan låna filmer och noter på biblioteken. En del bibliotek har till och med TV-spel i sitt utbud. Så utforska guldgruvan som finns hos biblioteken när du är sugen på utmaningar, lärdomar och nöjen.