Höstaktiviteter för vuxna och små – poker, bärplockning mm

Höstaktiviteter för vuxna och små

 

Hösten närmar sig verkligen och man börjar dra sig alltmer inomhus. Men förhoppningsvis kommer det många fina höstdagar då man kan njuta av skogspromenader och kvällsutflykter i naturen.

 

Vad sägs om att ta en sväng i skogen och plocka bär och svamp? En skogstur ger både bra motion och frisk luft. Dessutom är det kul och resulterar i en massa gott. Lingon kan man till exempel koka sylt och saft på.

 

Även om man inte är sugen på att plocka svamp och bär så kan en vanlig skogspromenad vara jättetrevligt. Samma sak med en kvällspromenad runt kvarteret.

 

Regniga och riktigt ruggiga dagar och kvällar är det förstås mysigast att stanna inne. Då kan man plocka fram alla gamla sällskapsspel och beta sig igenom dem en och en. Mys till det med lite varm dryck. Varm nyponsoppa eller blåbärssaft kanske? Har man hemkokt lingondricka kan man värma den.

 

Vuxna kan plocka fram kortleken och utmana varandra i ett parti poker. Spelapoker har regler till de vanligaste pokervarianterna.

 

Poker är ett mycket populärt spel och det finns säkert gott om vänner i bekantskapskretsen som skulle tacka ja till ett parti i all vänskaplighet!

 

Om någon är mer erfaren än de andra kan man prova på en variant som ingen spelat tidigare. Till exempel Kinapoker, Omaha eller Mörkpoker.

 

Vill man inte spela kan man istället ägna sig åt någon typ av handarbete/hantverk. Varför inte brodera ett motiv på ett örngott. På youtube finns massor av bra videos där man kan lära sig brodera och få inspiration. På youtube kan man även lära sig poker och andra spel man vill lära sig.

 

Enkla träslöjdsprojekt kan man också ägna sig åt när det inte är uteväder. Gör en skärbräda eller en smörkniv till exempel. Anpassa svårighetsnivån utifrån barnets ålder. Jag har sagt det förr, men det tål att upprepas! Kolla youtube och google för massor av bra inspiration på vad man kan göra.

 

Panduro och Slöjddetaljer brukar ha massor av tips på pyssel man kan göra hemma med barnen.

 

Böcker ska man inte heller glömma bort. Kryp upp i soffan och läs högt ur en riktigt bra bok eller låt barnet läsa högt för dig. En bra tidning fungerar också alldeles utmärkt.

 

Bakning är också en riktig höstsyssla. Gör hembakt bröd och prova på nya recept och gamla favoriter.

 

Att rita, måla och dansa improviserat till favoritmusiken är också aktiviteter man inte ska glömma bort!

 

Tips på fler inom- och utomhusaktiviteter för stora och små mottages tacksamt!

 

Önskar er en trevlig höst!