Sommarlov: bad, poker, läsning och glass

sommaraktiviteter

Sommaren har precis börjat och snart är det dags för sommarlov och semestrar. Förväntningarna är förstås skyhöga. Planerna många. Det finns så många möjligheter och så mycket spännande att hitta på. Trots det kan det ibland kännas som att det inte finns någonting att göra. Så här kommer lite tips för dig som behöver idéer för sommarens lediga stunder. Kolla gärna även in inlägget om sommarlovsaktiviteter för mer inspiration.

Sol och bad

Om vädret tillåter är en dag på stranden nästan aldrig fel. Man behöver inte bada. Det går lika bra att hålla sig på torra land och bygga sagovärldar i sanden, gräva stigar och anlägga kanaler.  På stranden kan man spela luffarschack, leta efter snäckskal och luta sig tillbaka och läsa en bra bok. Glöm inte solskyddet bara.

Cykelutflykter

Med cykeln kan man komma iväg en bra bit och till ställen dit det kanske inte går att ta sig kommunalt. Packa ryggsäcken för äventyr och ge er iväg. På turistbyråns webbsida brukar det gå att hitta bra tips på utflyktsmål. Har du inte en cykel brukar det finnas möjlighet att hyra, dock gäller det oftast vuxencyklar. Man kan också fråga någon bekant om de har en cykel att låna ut om man inte har en själv.

Kolla Turistbyråns webbsida

Turistbyrån har för övrigt massor av bra information för dig som är sugen på att hitta på något. Man kan ofta hitta information om kommande event, vandringsleder, sevärdheter och var stadens badplatser finns. Man behöver alltså inte vara turist för att utnyttja stadens turistbyrå, bara nyfiken på att turista i sin egen stad!

Kortspel

Att spela spel är alltid kul och något som passar både soliga och regniga dagar. En kortlek är lätt att bära med sig. Den väger inte många gram och tar inte heller stor plats men kan ge massor av nöje. Man kan spela alltifrån finns i sjön till bluffstopp och poker. Som jag berättat tidigare är poker bra stimulering för hjärnan och passar därför som tidsfördriv för de vuxna på utflykten. Är man ensam och inte har barn att passa eller någon att spela med kan man skaffa ett pokerkonto hos ett spelbolag och spela gratis poker mot andra på nätet via datorn. Det finns många varianter av poker och många format att välja mellan, så det finns gott om omväxling och utmaningar om man tycker poker är kul.

Andra kortspel som är populära är till exempel vändtia och stress. Spelregler till dessa spel och andra kortspel hittar du på nätet.

Göra egen glass

Glass hör sommaren till. Ingen sommar utan glass skulle nog många säga. Glass innehåller dock en del socker och i dag är vi medvetna om faran med för mycket socker. Ett alternativ är att istället göra egen glass gjord på bär och frukt som är lite nyttigare. Att göra egen glass blir både en kul aktivitet och billigare. Googla så hittar du massor av bra recept på hur du gör nyttigare glass hemma.

Fågelskådning

Djur är alltid spännande att titta på. Under sommaren kryllar det av insekter att studera. Man kan också ge sig ut på fågelskådning. Även i stadsmiljö brukar det finnas en hel del arter att spana på.