Poker och andra aktiviteter på distans

En annorlunda vår väntar. För många blir det en ensam vår med nära och kära på distans. Här kommer därför lite tips till er vuxna som söker aktiviteter som stimulerar hjärnan och tillgodoser de sociala behoven.

Poker tillsammans med vänner

Här i bloggen har jag ju tipsat om att poker är en utmärkt aktivitet för dig som vill låta hjärnan jobba lite. Just nu är det ju inte läge att samlas och spela lite på skoj runt köksbordet. Men hos en hel del pokersajter på nätet kan man skapa ett eget pokerspel med inbjudna vänner. På så sätt kan man spela och umgås fast man inte kan träffas fysiskt.

 

Givetvis bör man endast spela med måtta och endast med pengar man har råd att förlora. Har du inte riktigt koll på hur man spelar poker? Då bör du också lära dig grundläggande poker regler innan du börjar spela.

 

Det finns en uppsjö av olika poker spel, men vanligast just nu är Texas Hold’em NL och denna pokervariant finns att spela hos samtliga pokersidor.

Gå en distanskurs

Ett annat tips för dig som längtar efter att träffa nya människor och lära dig nya saker är att gå en distanskurs. Det finns många kurser att välja mellan, allt från riktiga utbildningar till hobbykurser kan genomföras på distans. Kolla igenom utbudet och se om det finns något som lockar lite extra. Google är din vän och hjälper dig hitta alla spännande utbildningar där ute.

Schack och andra spel

Förutom poker så finns det andra klassiska spel som går att spela på nätet. Schack finns till exempel och det går att spela mot andra eller mot datorn. På sajter där du kan spela mot andra kan du logga in och spela tillsammans mot en vän om du skulle önska det.

Quizza

Gillar du frågesporter kanske ett online-quiz kan vara något. Det finns färdiga quiz som du kan spela för dig själv, men det finns också quiz-tjänster som du kan använda för att skapa egna quiz och spela med vänner. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur quizet kan se ut. Varför inte ha ett speciellt tema, utforma quizet som ett minnestest eller som ett lära-känna-varandra-spel.

Digitalt museibesök

Det finns faktiskt även möjligheter att uppleva saker på distans. Varför inte ringa upp någon på telefon och ta en digital museirunda hos något museum som digitaliserat en eller flera av sina utställningar.

 

Förhoppningsvis har du fått lite inspiration på saker att hitta på trots fysiska avstånd.

 

Var rädda om er.