Kortlekar, smycken och nödpaket – tips på julklappar 2021

Julklappar

Snart stundar en av årets största högtider och för många är julklappsjakten, julpyntandet och planeringen i full gång. Om du behöver lite tips på bra julklappar så är det här inlägget perfekt för dig. Här delar jag nämligen med mig av mina bästa julklappsidéer för både stora och små. Spana gärna in mitt inlägg med julklappstips från 2016 för fler idéer.

Julklappar till förmån för välgörenhet som gläder många

Genom att köpa en julklapp som säljs till förmån för en välgörenhetsorganisation kan din julklapp bidra till att glädja mer än en person.

Julklappar som bidrar till välgörande ändamål säljs både hos välgörenhetsorganisationer och hos återförsäljare. Här kommer några tips på gåvor att ge bort:

 • Medlemsskap i Naturskyddsföreningen – ett medlemsskap i Naturskyddsföreningen är den perfekta presenten till den som är intresserad av djur och natur. Med medlemskapet får mottagaren Naturskyddsföreningens medlemstidning hemskickad samt möjlighet att delta i Naturskyddsföreningens Work Shops och aktiviteter. Dessutom får medlemmar del av rabatter och förmåner. Den här gåvan passar både vuxna och barn som lärt sig läsa.
 • Snuttefilt – För de allra minsta kan en snuttefilt med en elefant passa. Snuttefilten säljs hos Apotea som skänker 20 kr till SOS Barnbyar för varje såld smuttefilt.
 • Smycken – Smycken är omtyckta presenter och det finns flera alternativ att välja mellan för den som vill ge bort ett smycke och samtidigt bidra till välgörande ändamål.

  Till den smyckesintresserade kanske ett smycke från Efva Attling kan vara något? Just nu finns smyckeskollektioner som säljs till förmån för BRIS, UNICEF, Regnbågsfonden och Röda Korset.

  Hos smyckesmärket Caroline Svedbom säljs kollektionen Aurora till förmån för Hjärnfonden.

  Sophie by Sophie säljer Childhoodörhängen till förmån för World Childhood Foundation.

 • Nödpaket – För den som har allt kan en donation till en välgörenhetsorganisation vara ett alternativ. Hos UNICEF kan du till exempel köpa ett Nödpaket som innehåller det viktigaste för ett barn på flykt. När du köper nödpaketet går pengarna till att införskaffa och dela ut produkter till barn på flykt.

Ge bort hjärngymnastik

Både barn och vuxna behöver hjärngymnastik. En julklapp som är både underhållande och samtidigt ger hjärnan lite motion är perfekt. Det finns gåvor i alla prisklasser så det behöver inte nödvändigtvis bli dyrt.

 • Korsord – korsord är bra träning för hjärnan och dessutom roligt. Korsord finns i olika svårighetsnivåer och finns för både barn och vuxna. Korsordstidningar kan köpas i välsorterade mataffärer från några tior och uppåt. Det går också att köpa korsord i bokhandeln.
 • Kortlek – med en kortlek kan man ha massor av skoj både själv och med andra. Som jag tipsat om tidigare så kan man till exempel spela poker. Med de små kan man till exempel spela finns i sjön. Kortlekar finns i alla möjliga prisklasser och utföranden. Du kan köpa kortlekar hos pokerbutiken.se.
 • IQ-pussel – Till den som gillar att klura och fundera kan så kallade IQ-pussel vara något. Det allra mest kända exemplet på ett IQ-pussel är Rubiks kub. Det finns dock många fler kluriga pussel där ute. Sök på IG pussel Mensa så får du upp några av dem.
 • Böcker – En bok är aldrig fel och som bekant finns det en bok som passar alla, både de allra minsta och de allra äldsta. Kom ihåg att en bok inte behöver läsas fysiskt. Det går förstås även utmärkt med digitala böcker och ljudböcker.